Friday, January 23, 2009

cukur jambul

tali pusat ulfah tanggal tepat hari ke 7 ulfah lahir..
minggu dpn nya.. kita pun buat kenduri cukur jambul tuk ul..
ulfah baik je.. pada hari tuh.. tak nangis langsung.. lega mama..
so skrg ni ulfah da jadi botaks girl.. hehe.. walau pun botak ulfah tetap comel di hati mama n papa..

Thursday, January 22, 2009

mainan baru ku...huhu

tara.. mama baru je belikan iman ulfah mainan baru... huhu.
asik beli baju je kejenya.. sesekali kene la beli mainan lak kan...
comel n besar.. sesuai tuk ulfah yang da semakin bijak...
kiss mama sket..!!!


video



Wednesday, January 21, 2009

ulfah sudah ade tudung!


warne pink!
ayu betoi kan?
hehe


video

Monday, January 19, 2009

iman ulfah at sunway piramid...

huhu... semalam..18/01/09 kita sekeluarga +cik ja + acu rie g jalan at sunway piramid..dlm kereta on the way tu ulfah tido je...
tapi da sampai sana bulat je mata.. langsung tak tidur.. sib baik ul baik je... tak nangis2. kita makan mediterranian food kat olive and fig restoran. best jugak.. ari tu jgak adalah 1'st time ulfah duduk kat babies chair n mkan ais krim (cik ja yang suap).. bukan main suke lagi...selalu kalo kuar makan ulfah kene dok dalam stroller je.. hehe... so skrang ulfah da maju setapak lagi.. da besar da baby mama.

this are few pic n video at sunway piramid... ur so cute la...


video


Wednesday, January 14, 2009

kelahiran mu istimewa

mungkin ini satu pengalaman yang amat bermakna dalam hidup mama..
mama yakin satu hari nnti ulfah juga akan laluinya...

setelah 2 bulan bergelar isteri mama disahkan mengandung..mula2 tu mama cam sedih...takut..masa tgk pregnancy test tu positif... mama siap nangis lagik..hehe..
tapi papa sangat la sukanye.. masa tu rasa cam tak caya je.. + rasa tak ready...
tapi takkn tak terima kan...its a gift from Allah.

Awal2 kehamilan...2 kali mama bleeding..week 4 & week 11. punya la takut kehilangan anak mama sorang ne.. masa bleeding yang first(week 4)dr siap ckp ulfah da tadek lagi...mama pun ape lagi..nangis r..sampai taknak ckp ngn papa n tak lalu nk makn..
tapi bila check kat hosp...dr ckp still ade... gembira la mama... ape lagik.. terus kami raikan dengan memakan mihun goreng (isa sup) ekeke..

lepas tu sepanjang tempoh kehamilan takde la susah sangt..mengidam pun takde sangat..cuma masa tu mama ske sgt mkn cendol..kalo bule ari nak...hehe. n penah sekali mama mengidam nk makn udang galah ...tu jela..

bulan kelima..mama n papa da decided nk panggil ulfah dengan nama iman..its ur first name kan.. sebab papa n mama tak tahu n mmg tanak tau pun gender ul..



6/6/08- mama n papa g checkup pagi tu.. dr ckp belum lagi.. tapi tetiba kul 6 ptg ade cecair keluar. masa tu cam pelik la jugak.. tapi based on what dr said that morning.. ma relek je lagi.. malm tu kul 10 mlm ma n pa siap gi kuar mkn mcD lagik.. huhu..ciken mc delux. masa tu da rasa kontraksi da..tapi sket2 la..
kul 12.30 mlm- keluar darah.. tapi tak rasa sakit sangt.. ma relek ag.. kemas rumah.. prepare beg...n kul 2.30 mama da rasa sakit ...perut mengeras setiap 3-4 menet...mula rasa risau.. kejut papa n terus ke hukm..

sampai sana da buka 4 cm...kul 4 terus msk labour room... semua nya mencemaskan...papa n acik sentisa ade disisi mama...beri semangt.
masa tu rasa cam bedebar2 sgt...tak abis2 bedoa agar sume selamat..

akhirny pukul 7.33 pagi selepas 3 kali meneran keluarla seorang bb yang comel...
Allhamdulillah... tuhan maha kaya ...hilang segala kesakitan yang mama tanggung bila melihat wajahmu..mama n papa + cik ja menitiskan air mata kegembiraan menyambut kehadiran baby comel seberat 3.17kg..IMAN ULFAH